COMMISSIES


Commissiewerking is zeer belangrijk binnen JCI. Via projectgroepen (ook 'commissies' genoemd) kunnen we immers een verschil maken. Stel: iemand heeft een goed en tof idee maar kan dit alleen niet uitwerken. Het idee wordt voorgelegd aan de leden en de Raad Van Bestuur en goedgekeurd op de Algemene Vergadering.

Er springen een aantal mensen mee op de kar om het idee uit te werken. Zo worden allerlei verschillende projecten succesvol georganiseerd. Hieronder een greep uit onze voorbije commissies.

Voorbije commissies

LUSTRUM 4.0

BRUNCH 4.0

Zondag 20 september 2015

 

Naar aanleiding van het eigenlijke lustrumfeest op 30 april 2016 heeft de commissie LUSTRUM 4.0 een heuse brunch georganiseerd in de schitterende tuinen van JCIKH-oudgediende en jarenlange trouwe sponsor Marc Ghekiere.

 

Lees hieronder het verslag:

 

7u45

Een prachtige zondagochtend in september. Samen met de zon begroet ik Mark in zijn mooie tuin.

Alles staat er al klaar. Nu is het aan ons om het op poten te zetten.

 

Stipt om 8u00 staan we met man/vrouw en macht paraat en vliegen we erin. We hadden het niet onderschat. Maar net op tijd hebben we alles klaar gekregen voor onze gasten die om 10u00 beginnen te arriveren.

 

Iedereen werd ontvangen met een glaasje Cava. Maar het appelsap van Mark had meer populariteit en werd tegen het einde van de dag uitgevochten.

 

We hebben enorm veel geluk gehad met het weer en buiten in de zon kunnen eten en drinken. Een geslaagde activiteit!

 

Bedankt aan alle aanwezigen en vooral alle helpers voor jullie inzet!

 

12002283_1006500069402645_42385041146942
11998810_1006500279402624_66588886616853
11214076_1006500312735954_90230904028237
12046864_1006500216069297_10060934602299

Fietstocht/BBQ/vuurwerk

Zondag 23 augustus 2015

 

 

Op zondag 23 augustus verzamelden een 20-tal enthousiaste fietsers op de parking van Hof Ter Mude in Knokke-Heist. Het startpunt van onze 2e editie van de JCIKH fietstocht.

 

De weergoden waren ons goedgezind, toch zeker in het begin van de namiddag ...

En zo vertrokken de fietsers gezwind richting Nederland voor een tocht van om en bij de 60 kilometer.

Het volgteam van JCIKH zorgde voor drankjes, koekjes, de nodige bijstand, enz. Dat bleek al snel nodig na de spontane ontploffing van een fietsband bij een van de fietsers tijdens de eerste tussenstop in Retranchement. Reservefietsbanden hadden we nog net niet bij, al hadden we het wel overwogen tijdens de laatste commissievergadering. Gelukkig was onze voorzitter bereid om haar fiets af te staan en kon de gedupeerde verder genieten van de fietstocht.

Er volgden nog twee tussenstops. Met een fotomoment aan zee en een koffiepauze in tearoom De 5 Weeghen. Ideaal om even uit te blazen. Richting Zuidzande zagen we het weer veranderen en kwamen de wolken al snel binnendrijven. Tijdens de laatste kilometers trok een intense regenbui over ons heen met bijhorende donder en bliksem. Al snel waren de fietsers helemaal uitgeregend. Toch bleven ze dapper doortrappen en kwam iedereen goed en wel aan bij Hof Ter Mude. Wat toch wel een knappe prestatie is!

 

Onze fietstocht werd afgesloten met een gezellige barbecue in de Surfclub Anemos, waar we heel wat JCI’ers en sympathisanten mochten verwelkomen.

 

Als kers op de taart trokken we nadien richting Duinbergen voor het Internationaal vuurwerk. Deelnemend land van die avond, Griekenland werd uiteindelijk de winnaar van het vuurwerkfestival. Het was een geslaagde fietstocht, op naar de volgende editie!

 

 

Enkele sfeerbeelden:
 

De West-Vlaamse 2-daagse

Zaterdag 19 en zondag 20 juli 2014

 

De West-Vlaamse 2-daagse was een schitterend fietsweekend waarvoor 2 verschillende fietsroutes uitgestippeld werden. Een familieroute van 40 km om en rond Knokke-Heist en een tweede route voor de echte 'die-hard'-fietsers. Deze tweede route omvatte in totaal 300 km en werd over twee dagen gefietst.

Het fietsweekend werd afgesloten met een lekkere bbq op het strand.
De opbrengst van de West-Vlaamse 2-daagse werd geschonken aan de Doe-Bonnen van de gemeente Knokke-Heist.
Met deze Doe-Bonnen kunnen kinderen en/of volwassenen die het ietsje minder hebben, toch deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten.
We konden in totaal 30 Doe-Bonnen (600 euro) schenken aan de gemeente Knokke-Heist.

 

Enkele sfeerbeelden:

Start to ... Feng Shui, Be Healthy and Behave

​3 info-avonden in het najaar 2014

 

In het kader van de 'Start to'-commissie werden er 3 thema-avonden georganiseerd.

De bedoeling was om telkens op een leuke en interactieve manier kennis te maken met een bepaald onderwerp.
Er werden 3 verschillende thema's aangereikt:

   - Start to ... Feng Shui - Hoe kan je jouw huis inrichten als een echte thuis zodat je er zoveel mogelijk kan genieten?

   - Start to ... Be Healthy - Hoe kunnen we gezonder maar toch even lekker eten?

   - Start to ... Behave - Wat zijn de regels aan tafel volgens de tafeletiquette?


Het waren 3 zeer geslaagde, informatieve en vooral leuke avonden!!

 

Enkele sfeerbeelden:

 

Wereldcongres in Taiwan

Organisatie van de Belgische delegatie naar het JCI Wereldcongres in 2012

 

Naast alle andere internationale activiteiten, is er ook elk jaar een JCI Europees Congres en JCI Wereldcongres. Voor deze internationale congressen is er altijd 1 lokale afdeling die de volledige organisatie voor de Belgische delegatie op zich neemt.

In november 2012 vond het Wereldcongres plaats in Taipei, Taiwan. JCI Knokke-Heist was toen verantwoordelijk voor de organisatie van de Belgische delegatie. Wij stonden in voor de reservatie en boeking van alle hotels, vluchten enz. voor de deelnemende Belgen. Er werd ook een heuse rondreis doorheen Taiwan georganiseerd. De deelnemers konden zo na het Congres nog even uitrusten en nagenieten van de prachtige natuur en cultuur.